Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
06.12.2012. | općenito

IOK Zagreb pobjednik Kupa Hrvatske u sjedećoj odbojci 2012

Proteklog vikenda u Zadru je u organizaciji Odbojkaškog kluba invalida „Zadar“ i Hrvatskog saveza sjedeće odbojke, pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja, održan 6. Hrvatski kup u sjedećoj odbojci. U novoj športskoj dvorani „Višnjik“ okupio se rekordan broj ekipa njih 14

Proteklog vikenda u Zadru je u organizaciji Odbojkaškog kluba invalida "Zadar" i Hrvatskog saveza sjedeće odbojke, pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja, održan 6. Hrvatski kup u sjedećoj odbojci. U novoj športskoj dvorani "Višnjik" okupio se rekordan broj ekipa njih 14. Uz njih je u revijalnom dijelu nastupila i Hrvatska ženska reprezentacija.

U nazočnosti predsjednika HPO-a Ratka Kovačića i gradonačelnika grada Zadra Zvonimira Vrančića, Kup je otvorio osobni izaslanik Ministra branitelja Ivica Arbanas.

Igrači Zagreba su do finala stigli bez izgubljenog seta pobijedivši, u skupini, Hrvatski dragovoljac, Vukovar i Marsoniu sa po 2:0, a u polufinalu istim rezultatom ekipu Siska.

S druge strane u finale se probila ekipa Osijeka koja je u skupini pobijedila Učku, Zadar i Knina 95 sa 2:1, a u polufinalu ekipu Šibenika sa 2:0.

Prije finala odigran je set između novoosnovane Hrvatske ženske reprezentacije i Hrvatske juniorske reprezentacije.

U finalnoj utakmici Zagreb je sa 3:0 (25:13,25:12,25:15) pobijedio ekipu Osijeka i time ostvario svoju petu titulu pobjednika Hrvatskog kupa.

U borbi za treće mjesto ekipa Siska pobijedila je Šibenik sa 3:0 (25:17,25:20,25:21).

Za najboljeg igrača turnira proglašen je igrač Zagreba Damir Kasap.

Detaljnije informacije na web stranici Hrvatskog saveza sjedeće odbojke: www.hsso.hr

Ostale novosti Sve novosti