Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
27.06.2018. | plivanje

Dublin 2018: Hrvatsko plivanje u brojevima

Po prvi puta u povijesti, Irska će biti domaćin jednom od najvećih Para sportskih događaja. Ovog kolovoza, Irski tim imat će jedinstvenu priliku da se natječe na domaćem terenu na Allianz Europskom prvenstvu u plivanju koje se po prvi puta održava u Irskoj. Saznajte više o hrvatskim plivačima, njihovim uspjesima i statistikama dok brojimo dane do ovog dugo iščekivanog sportskog događaja.

Po prvi puta u povijesti, Irska će biti domaćin jednom od najvećih Para sportskih događaja. Ovog kolovoza, Irski tim imat će jedinstvenu priliku da se natječe na domaćem terenu na Allianz Europskom prvenstvu u plivanju koje se po prvi puta održava u Irskoj, točnije u Dublinu. Saznajte više o hrvatskim plivačima, njihovim uspjesima i statistikama dok brojimo posljednje dane do ovog dugo iščekivanog sportskog događaja.

3 - Broj svjetskih rekorda koje drže naši plivači. Mladi paraolimpijac, Kristijan Vincetić, drži dva rekorda, a jedan od naših najuspješnijih paraolimpijaca u povijesti, Mihovil Španja, jedan svjetski rekord.

4 - Ukupan broj medalja koje je Hrvatska osvojila na Paraolimpijskim igrama u plivanju u svojoj sportskoj povijesti. Sve četiri brončane medalje osvojio je Mihovil Španja.

6 - Naši plivači drže 6 Europskih rekorda, a čak 2 rekorda ostvarile su dvije hrvatske plivačice - Ana Sršen i Sanja Milojević.

9 - Hrvatski plivači s invaliditetom natječu se na Igrama od 1992. godine, a od tada je hrvatske boje branilo 9 plivača i plivačica.

13 - Naših plivača nalazi se na službenim svjetskim rang listama u TOP 100 najboljih plivača na svijetu.

73 - Hrvatski plivači zauzimaju čak 73 mjesta na službenim svjetskim rang listama od TOP 100.

2004 - Hrvatska je dobila svoju prvu paraolimpijsku medalju na Igrama u Ateni 2004. godine. Mihovil Španja je na tim Igrama osvojio prvu hrvatsku medalju u plivačkoj kategoriji, a do kraja Igara Hrvatsku je obogatio za još 2 medalje te je tako kući donio čak 3 brončane medalje!

Allianz Europsko prvenstvo u plivanju održat će se u National Aquatic Center u Dublinu od 13. do 19. kolovoza. Više od 550 plivača s invaliditetom iz 37 zemalja svijeta dat će najbolje od sebe na jednom od najvažnijih natjecanja godine u Europi.

Za kupnju ulaznica za Allianz Europsko prvenstvo posjetite → https://www.paralympics.ie/dublin-2018-tickets

Izvor: HPO

Ostale novosti Sve novosti