Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
02.10.2018. | stolni tenis

Brojimo posljednje dane do Svjetskog prvenstva u stolnom tenisu!

Ovogodišnji domaćini Svjetskog prvenstva u stolnom tenisu bit će slovenski gradovi Laško i Celje od 15. do 21. listopada. Na ovom značajnom stolnoteniskom događaju godine, okupit će se najbolji sportaši na svijetu među kojima je i 5 Hrvatskih predstavnika i predstavnica.

Svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu svoj početak datira 1990. godine u Nizozemskom gradu Assenu, a posljednje prvenstvo održalo se u Beijingu u Kini 2014. godine.

Ovogodišnje prvenstvo koje će se održati u Sloveniji prvo je pojedinačno Svjetsko natjecanje stolnog tenisa nakon Paraolimpijskih igara u Riu 2016. godine, a okupit će više od 330 najboljih svjetskih stolnotenisača iz 35 zemalja svijeta.

Naše srebrne paraolimpijke, Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić, koje svoje najbolje rezultate ostvaruju u paru, ovo Svjetsko prvenstvo igrat će pojedinačno.

Imam veliku želju za medaljom i očekujem da ću dati sve od sebe da budem na razini. Cilj mi je odigrati najbolje što mogu i barem ući u polufinale. Još nemam medalju s pojedinačnog na Svjetskom prvenstvu i nadam se da ću to promijeniti u Sloveniji, izjavila je Anđela Mužinić.

Pripremam se zaista žestoko. Imali smo 2 turnira u posljednjih mjesec dana i Kineskinje su zaista bile sjajne. Sada sam u fazi završnih priprema i jedva čekam da počne Svjetsko. Toliko sam uzbuđena jer cijelu godinu čekam na to i nikada do sada se nisam toliko pripremala. Nadam se da će meni i cijeloj reprezentaciji sve proći odlično, zaključila je Helena Dretar Karić.

Po prvi puta u povijesti, Slovenija će biti domaćin Svjetskom prvenstvu u stolnom tenisu te će se natjecanja održavati u čak dva grada - Laško i Celje. Na ovo Svjetsko prvenstvo plasiralo se 5 hrvatskih sportaša - Anđela Mužinić, Helena Dretar Karić, Mirjana Lučić, Pavao Jozić i Tomislav Špalj.

Izvor: HPO

Ostale novosti Sve novosti