Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
09.06.2018. | kuglanje

6 zlata, 3 srebra i 2 bronce za Hrvatsku na EP u kuglanju 2018.

Posljednjeg dana Europskog prvenstva u kuglanju za slijepe i slabovidne u rumunjskom Targu Muresu reprezentativci Hrvatske osvojili su tri zlata, dva srebra i dvije bronce. Tako se ukupni zbroj osvojenih medalja popeo na 11 - 6 zlata, 3 srebra i 2 bronce.

Posljednjeg dana Europskog prvenstva u kuglanju za slijepe i slabovidne u rumunjskom Targu Muresu reprezentativci Hrvatske osvojili su tri zlata, dva srebra i dvije bronce.

U prijepodnevnom programu Ruža Markešić je osvojila zlato u singlu kategorije B3 sa srušenih 730 čunjeva, a srebro Nermina Mehulić sa 671 čunjem.

Ruža Markešić došla je do svog drugog zlata u disciplini 2×120 hitaca sa srušenih 1456 čunjeva.

U muškoj konkurenciji Vedran Dumenčić osvojio je svoj treći naslov europskog prvaka u kategoriji B3 u disciplini 2×120 hitaca s ukupno 1482 srušena čunja, a u disciplini singl Dumenčić je bio brončani sa 733 čunja.

Ranko Milutinović je kategoriji B1 osvojio srebro u singl disciplini s 542 čunja, dok je u disciplini 2×120 došao do bronce sa 1082 čunja.

Podjećamo, prva dva dana natjecanja hrvatski kuglači i kuglačice osvojili su tri zlatne medalje, a Petra Deša je postavila i novi europski rekord.

Deša je u B1 kategoriji osvojila je zlato u disciplini singl, a novi europski rekord sada iznosi 656 čunjeva. Srebrnu medalju osvojila je Rumunjka Elena Negrilescu, a broncu Poljakinja Mieczyslawa Stepiniwska.

Svoju drugu zlatnu medalju Petra Deša osvojila je u disciplini individual, 2 x 120 hitaca, sa srušenih 1287 čunjeva. Rumunjka Negrilescu je za srebrno odličje srušila 1076 čunjeva, dok je broncu osvojila Poljakinja Regina Szczypiorska s 1011 čunjeva.

U ekipnom dijelu natjecanja za kuglače, hrvatska muška reprezentacija u sastavu Đunđek, Milutinović, Ferenčić, Sarapa, Muškardin, Dumenčić osvojila je zlatnu medalju s ukupno srušena 3853 čunja. Srebro je osvojila reprezentacija Poljske s 3783 čunja, a bronca je pripala kuglačima Slovenije s 3690 srušenih čunjeva.

Hrvatska je bogatija i za srebro koje su osvojili Vedran Dumenčić i Ruža Markešić u konkurenciji mješovitih parova B3, u kojoj je hrvatski par u finalu izgubio od Rumunja Ordoga Levantea i Claudije Boande u pripetavanju sa 11-14.

Ostale novosti Sve novosti