Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
10.06.2021. | streljaštvo

WSPS Svjetski kup Lima 2021: Bošnjak i Petrović na SK u Limi

Rano jutros put peruanske Lime otputovala je Hrvatska reprezentacija u streljaštvu osoba s invaliditetom koja će nastupiti od 13. do 19. lipnja na WSPS kvalifikacijskom Svjetskom kupu za PI Tokyio 2020.

Hrvatske boje brane paraolimpijci Bjelovarčanin Damir Bošnjak, član SKOI Bjelovar, i Riječanin Rudolf Petrović, član SKI Paraolimpijac, koji će u Limi pokušati potvrditi svoj nastup na 16.Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Obojica su ispucali minimalne rezultatske norme koji su uvjeti za ostvarenje kvota za nastup na Igrama. Važno je, prema riječima Damira Bošnjaka, ući među prvih osam u bilo kojoj disciplini, jer se kvota može ostvariti za nastup na Paraolimpijskim igrama u jednoj od disciplina pa da odem u Tokio. Moja prva disciplina u kojoj ću nastupiti je malokalibarski pištolj. Kako nastupam u više disciplina to su moje šanse za Tokio veće. Protekla dva mjeseca sam se intenzivno pripremao u Bjelovaru za zračni, a u Zagrebu za malokalibarski pištolj. Vjerujem da ću do kvote doći, zaključio je Bošnjak.


Damir Bošnjak će kvotu pokušat ostvariti u disciplinama pištolja 10 metara zračni pištolj (P1), 25 metara pištolj - mješovito (P3), 50 metara pištolj - mješovito (P4.


Rudolf Petrović nastupa u disciplinama 10 m zračna puška - ležeći (R5) i 50 m puška - ležeći (R9).


Damir Bošnjak nastupio je na Paraolimpijskim igrama u Ateni, Pekingu i Rio de Janeiru, a Rudolf Petrović u Pekingu.


Streljaštvo je sport točnosti i preciznosti, koji je u paraolimpijski program uvršten 1976. u Torontu, a sportaši se natječu u 12 različitih disciplina i to 8 s puškom i 4 s pištoljem.

Glasnogovornik:

Darko Matić,v.r.

Rezultati i prijenos
Ostale novosti Sve novosti