Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
14.11.2019. | atletika

WPA SP Dubai 2019: Bronca za Sloupa i Ristoski

Danas u prijepodnevnom programu dvije bronce u Dubaiu na WPA Svjetskom paraatletskom prvenstvu.

Mikela Ristoski u skoku u dalj, kategorije sportaša s intelektualnim teškoćama, osvojila je broncu s daljinom od 5,61 m. S novim svjetskim rekordom zlato je pripalo Poljakinji Karolini Kucharczyk s 6,21m, dok je srebrena Ruskinja Aleksandra Ruchkina s daljinom od 5,62m.

"Osjećam se super i zadovoljna sam današnjim rezultatom nakon svega što mi se ove godine izdešavalo. Srebro mi je pobjeglo za centimetar, ali vjerujem da će mi se to vratiti na paraolimpijskim igrama u Tokyu slijedeće godine" izjavila je Mikela ristoski.

U kategoriji bacača kugle niskim rastom Matija Sloup je osvojio brončano odličje s novim osobnim i državnim rekordom bacivši kuglu na 10,30m. Novi svjetski prvak i izjednačivši svjetski rekord je Rus Denis Gnezdilovs s 10,88m. Srebro je pripalo Iračaninu Tnaiash Garrah s10,77m.

"Napokon sam osvojio svjetsku broncu, nakon što sam 2015. u Dohi i 2017. u Londonu bio četvrti, a da mi je u Londonu medalja pobjegla za centimetar. Napokon sam ostvario uspjeh s osobnim rekordom. To mi je veliki poticaj i motivacija za slijedeću godinu za paraolimpijske igre u Tokyu. Znam koliko vrijedim. Nažalost tehnika nije bila baš previše sjajna. Nisam zadovoljan s daljinom, ali bronca je tu. Ja i trener smo presretni i idemo dalje, jer je Tokyo blizu, Europsko prvenstvo 2020., u Poljskoj također",zaključio je Matija Sloup.

Glasnogovornik:

Darko Matić, v.r.

Ostale novosti Sve novosti