Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
31.05.2021. | atletika

WPA EP 2021: U Poljsku otputovala paraatletska reprezentacija na EP

Danas je s Međunarodne zračne luke "dr Franjo Tuđman" Hrvatska paraatletska reprezentacija otputovala put poljskog Bydgoszcsa na 7. Europsko paraatletsko prvenstvo koje će se održati od 1. do 5. lipnja. U Bydgoszczu na stadionu "Zdzislaw Krzyszkowiak"

Nadmetat će se 700 paraatletičara iz 43 zemlje te ekipa izbjeglica.

Prvenstvo se održava u 86 disciplina trčanja, 20 skakačkih i 58 bacačkih disciplina.


Hrvatske boje brane četiri paraatletičarke i jedanaest paraatletičara.

U dalju će nastupiti Mikela Ristoski i Zoran Talić. U kugli, u svojim kategorijama nadmetat će se Ana Gradečak, Nataša Sobočan, Jelena Vuković, Matija Sloup, Miljenko Vučić, Erik Fabian Kaurin, Deni Černi, Marijan Presečan. Luka Baković u koplju i kugli,
u koplju Pero Sunara i Vladimir Gašpar. U disku Ivan Katanušić i Velimir Šandor.


Damjan Sedić izbornik paraatletske reprezentacije očekuje: "Bio bih zadovoljan s više od devet medalja, a što bi bio ponajbolji naš rezultat na Europskim prvenstvima. Iz Berlina 2018. s posljednjeg prvenstva vratili smo se s dva zlata, dva srebra i četiri bronce. Svi reprezentativci kvalitetno su se pripremali tako da su trenutno u dobroj formi te samim time konkuriraju za visoki plasman" izjavio je Sedić te dodao: "Međunarodni paraolimpijski odbor će 23. lipnja dodijeliti kvote na osnovu HPS normi za Paraolimpijske igre i dodijeliti pozivnice za sudjelovanje na Paraolimpijskim igrama. Nadam se da će Hrvatska dobiti barem još jednu kvotu za paraatletičara te dodjeliti pozivnicu Ani Gradečak. Ako dobijemo ono što osobno priželjkujem za Paraolimpijske igre, paraatletičari koji imaju ostvarenu normu HPS konkurirat će za ta mjesta na osnovu rezultata postignutih ove sezone" zaključio je izbornik Damjan Sedić.


Prvog dana natjecanja na atletska borilišta izlaze Deni Černi, Matija Sloup i Luka Baković.
Kao i Paraolimpijske igre Tokio i EP Bydgoszcz je trebao biti održano lani, ali je zbog pandemije Covida-19 odgođen za ovu godinu.

Glasnogovornik:

Darko Matić, v.r.

Rezultati i prijenos
Ostale novosti Sve novosti