Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
08.06.2021. | atletika

WPA EP 2021: 10 medalja s EP u atletici

Danas je održana tiskovna konferencija u povodu nastupa hrvatskih paraatletičara na 7. Europskom paraatletskom prvenstvu u poljskom Bydgoszcu od 01. do 05. lipnja koji su osvojili ukupno deset medalja i to 4 zlata, 2 srebra i 4 bronce.

"Nakon ovako velikog uspjeha hrvatske paraatletike koja nikad do sada na europskim prvenstvima nije osvajala deset odličja, očekuje nas naporni rad za nastup na paraolimpijskim igrama u Tokiju. Očekuje nas pripreme reprezentacije u lipnju i kolovozu. Imat ćemo dva kontrolna natjecanja u češkom Olomoucu i na Zagreb openu. Za sada imamo sigurnih osam putnika za Tokio, a 23. lipnja očekujemo još najmanje jednu kvotu i pozivnicu za europsku rekorderku Anu Gradečak, tako da bih nas u Tokiu trebalo biti deset. Čestitam svim osvajačima odličja i želim im mnogo uspjeha na 16. paraolimpijskim igrama", zaključio je izbornik Damjan Sedić.


Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić pozdravljajući nazočne istaknuo je: "Uz iskrene čestitke svima, očekujem da nas tako uspješno prezentirate, na pomalo čudnim paraolimpijskim igrama u Tokiju. Ima dovoljno vremena da svi zajedno podignete nivo svoje sportske forme, a tada rezultati zasigurno neće izostati. Hrvatska je s deset osvojenih medalja je zauzela 13. mjesto u konkurenciji 43 zemlje, ali kada taj broj svedemo na broj stanovnika tada smo na visokom trećem mjestu i za nas su ostale daleko jače zemlje od Hrvatske. Meni je izuzetno drago da iz jednog u drugi paraolimpijski ciklus imamo sve bolje rezultate, a isto da se povećava broj mladih koji dolaze na mjesta već prekaljenih paraolimpijaca", zaključio je Kovačić.


"Nakon gotovo dvije godine izbivanja s velikih sportskih natjecanja dobili smo priliku da testiramo svoju formu. Mi smo to doista dobro iskoristili, a sada je na nama da se još bolje pripremimo za Tokio i da se još jednom radujemo uspjesima hrvatske paraatletike, izjavio je Ivan Katanušić osvajač zlatne medalje u bacanju diska.


Osvajač zlatne medalje u bacanju kugle slijepih Miljenko Vučić naglasio je: "ovo je moje prvo europsko zlato, a nadam se da neće biti i zadnje. Iako sam osvojio zlato, s rezultatom nisam baš zadovoljan, jer vjerujem da mogu bolje i dalje. Nastup u Tokiu za sve nas je najvažnija stvar . No, medalja je medalja, a zlatni sjaj je zlatni sjaj. Sada s mojim stručnim stožerom mi ostaje da prolijem mnogo znoja ne bi li se u Tokiju još jednom veselio", izjavio je Miljenko Vučić.


Europska rekorderka i zlatna Ana Gradečak u bacanju kugle vjeruje da će nakon ovakvog dobrog rezultata i da je ove godine po drugi put popravljala europski rekord u svojoj kategoriji dobiti pozivnicu za Tokio i tamo pokazati koliko može.
Tiskovnoj konferenciji zbog epidemioloških razloga nazočili su samo troje osvajača zlatnih odličja.


u konkurenciji 700 paraatletičara iz 43 zemlje, hrvatske boje branilo je 4 paraatletičare i 11 paraatletičara. Na prvenstvu održana su nadmetanja u 86 disciplina trčanja, 20 skakačkih i 58 bacačkih disciplina.

Glasnogovornik:

Darko Matić, v.r.

Ostale novosti Sve novosti