Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
16.12.2019. | paraolimpijske igre

Službeno otvorenje Olimpijskog stadiona prilikom završetka gradnje

Službeno je završena gradnja Olimpijskog stadiona u Tokiju za Paraolimpijske i Olimpijske Igre koje će se održati 2020. godine, te je stadion otvoren u službenoj ceremoniji, a događaji će se u samom stadionu započeti će početkom 2020. godine.

Prilikom završetka gradnje Olimpijskog stadiona u Tokiju za Paraolimpijske i Olimpijske igre 2020. godine, održana je službena ceremonija otvorenja stadiona.

Mediji su imali priliku proći kroz stadion koji već sada postaje ikona igara 2020. godine.

U samom stadionu postavljeno je pristupačan prostor za sjedenje na svim razinama kako bi se omogućila najbolja vidljivost i udobnost za korisnike kolica kao i za njihovu pratnju te su postavljena i električne utičnice za električna invalidska kolica.

Za vrijeme Paraolimpijskih Igara, u stadionu će se održati ceremonije i natjecanja u atletici kao i samo otvorenje i zatvaranje igara a na održavanju moći će prisustvovati čak 68 000 ljudi, koji je maksimalni kapacitet stadiona.

Stadion je izgrađen s jakim naglaskom na očuvanju okoliša te integriranju s prirodnom okolinom. Glavni arhitekt Kengo Kuma je dizajnirao stadion of zelenila i kolekcije drva koji predstavljaju 37 japanskih prefektura a unutrašnjost je postavljena tako da svaka nazočna osoba ima savršen pogled na svakom promatračkom mjestu u dvorani zahvaljujući svojem obliku, slojevitosti i nagibu.

Stadion će započeti s održavanjem događaja na početku 2020. godine započevši s Japanskim prvenstvom u nogometu.

Izvor: IPC

Ostale novosti Sve novosti