Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
19.08.2020. | općenito

Premijera filma o ravoju paraolimpisjkog pokreta

U srijedu, 26. kolovoza, na platformi Netflix u 190 zemalja diljem svijeta uključujući i Hrvatsku, bit će prikazan dokumentarni film 'Rising Phoenix' - priča o paraolimpijskom pokretu i iznimnim postignućima sportaša s invaliditetom.

Premijera filma na Netflixu bila je planirana usporedo s otvaranjem Paraolimpijskih igara u Tokiju, no zbog odgode igara i pandemije COVID, film će sada poslužiti kao važan dio obilježavanja godine dana do Paraolimpijskih igara.

Revolucionarni film o paraolimpijskom pokretu govori o nevjerojatnom razvoju Paraolimpijskih igara, koje potiču svijet da drugačije razmišlja o invaliditetu, različitosti i ljudskom potencijalu.

Uz paraolimpijce iz cijelog svijeta, Rising Phoenix pripovijeda izvanrednu priču o Paraolimpijskim igrama. Od ruševina Drugog svjetskog rata do trećeg najvećeg sportskog događaja na svijetu, koji usput pokreće svijet da drugačije razmišlja o invalidnosti, različitosti i ljudskom potencijalu.

U filmu su prikazani sportaši Bebe Vio (Italija), Ellie Cole (Australija), Jean-Baptiste Alaize (Francuska), Matt Stutzman (SAD), Jonnie Peacock (Velika Britanija), Cui Zhe (Kina), Ryley Batt (Australija), Ntando Mahlangu (Južna Afrika) i Tatyana McFadden (SAD).

Rising Phoenix je produkcija HTYT Films and Passion Pictures u suradnji s Venturelandom i Misfits Entertainment.

Ostale novosti Sve novosti