Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
11.09.2021. | paraolimpijske igre

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je osvajače medalja

U petak, 10. rujna 2021. predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je osvajače medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju te izaslanstvo Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

U svom prigodnom govoru, predsjednik je čestitao sportašima na osvojenim medaljama te zahvalio svim prisutnim hrvatskim olimpijkama i olimpijcima, paraolimpijkama i paraolimpijcima istaknuvši da su hrvatske osvajačice i osvajači medalja napravili lijepu stvar za Republiku Hrvatsku.

"Ne znam jeste li se, kada ste počeli trenirati davnih godina, odnosno u mladosti, vodili mišlju i osjećajem osobne ambicije, obiteljske ambicije, želje da uradite nešto za sebe ili za svoju domovinu, ali ovo zadnje ste zaista učinili. Sve ste nas jako obradovali, pratili smo što radite", poručio im je predsjednik Milanović.


Istaknuo je da za malu zemlju kao što je Hrvatska, koja je opet velika, zasićena i teške novije povijesti ovakve stvari imaju posebnu težinu. "Ljudi to vide, osjećaju, doživljavaju. Ne mogu znati sve one teške trenutke kroz koje ste prolazili kao natjecatelji, kao osobe koje treniraju, sve vaše sumnje, strahove, nedoumice, nesigurnosti, sreću i nesreću, i nadanja. Na kraju, kada staneš na postolje, i kada ti stave medalju, kako to izgleda, to znate samo vi, i to zna jako mali broj ljudi", rekao je predsjednik Milanović.


Predsjednik Republike izrazio je žaljenje što u Uredu predsjednika nisu prisutne i druge natjecateljice i natjecatelji koji su bili Tokiju, a nisu osvojili medalje. "Neki od njih ostali su bez medalja, bez prilike da budu na olimpijskom postolju. Žao mi je što ovdje nema nekih djevojaka i mladića kojima su medalje izmakle za treptaj oka, za jedan dah, otkucaj srca, bili bi ovdje s nama. I oni zaslužuju naše poštovanje, ne zahvalnost, jer ovo što radite, radite ipak prije svega za sebe, to su vaši životi. Hrvatska vam je dužna, napravili ste lijepu stvar za Hrvatsku. Hvala vam još jednom, nastavite dalje, borite se!", zaključio je svoje obraćanje predsjednik Milanović.

U ime Hrvatskog paraolimpijskog odbora na svečanom prijamu obratio se predsjednik paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić koji je istaknuo kako su se hrvatski paraolimpijci iz Tokija vratili s vrlo odličnim rezultatima. "Mi kao paraolimpijci osvojili smo sedam medalja što nikada do sada u povijesti nismo osvojili na jednim paraolimpijskim igrama. Time smo pokazali da držimo korak sa svijetom, da uspijevamo, i u ovim uvjetima koji su bili dosta otežani, ostvariti rezultate. Jasno da je podrška za daljnje jačanje sporta osoba s invaliditetom neophodna", rekao je u prigodnom obraćanju predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić, Filip Glas

Ostale novosti Sve novosti