Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
15.05.2023. | para stolni tenis

Mužinić Vincetić osvojila srebro, a Helena Dretar Karić broncu

LAŠKO - Najbolja hrvatska parastolnotenisačica Anđela Mužinić Vincetić nastavlja s odličnim rezultatima ove sezone.

Nakon slavlja na Masters Para Open 2023. turniru u Podgorici, Mužinić Vincetić je osvojila srebro na velikom turniru I Feel Slovenia Open u Laškom.

Na jednom od najvećih svjetskih turnira ove godine nastupa više od 400 sudionika iz 51 zemlje svijeta, među kojima i petero hrvatskih reprezentativaca. Koliko je ovo jak turnir možda i najbolje pokazuje podatak kako je kineska reprezentacija u Sloveniju stigla s delegacijom u kojoj je 50 osoba.

Najbolji rezultat od hrvatskih predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji ostvarila je Anđela Mužinić Vincetić u kategoriji 3 osvojivši srebrnu medalju.

Svjetska doprvakinja je u skupini osvojila prvo mjesto s dvije pobjede, u četvrtfinalu je bila bolja od Slovakinje Alene Kanove sa 3-0, da bi u polufinalu porazila našu drugu igračicu Helenu Dretar Karić sa 3-1. Nažalost, u finalu je izgubila od Kineskinje Juan Xue sa 1-3. Kineskinja je tako uzvratila Anđeli za nedavni poraz u finalu turnira u Podgorici gdje je naša paraolimpijka pobijedila sa 3-2.

Dretar Karić je porazom u polufinalu osvojila broncu, baš kao i Koreanka Jiyu Yoon. Helena je u skupini bila druga iza Yoon, a u četvrtinalu je slavila protiv Brazilke Marliane Santos sa 3-2.

Od ostalih naših predstavnika 16-godišnji Borna Zohil je u skupini 8 osvojio prvo mjesto u skupini, u osmini finala je bio bolji od Mađara Andraša Csonka (3-2), da bi u četvrtfinalu izgubio od Britanca Williama Wilsona sa 0-3. Pavao Jozić, koji je također prošao grupu kao prvi, u osmini finala kategorije 7 je izgubio od Tajlanđanina Chalermponga Punpooa sa 0-3. Tomislav Špalj u kategoriji 4 nije prošao skupinu.

Mužinić Vincetić i Dretar Karić su nastupile i u konkurenciji parova u kategoriji WD10. Nakon što su u skupini upisale pobjedu i poraz osvojivši drugo mjesto, u četvrtfinalu su ispale od Kineskinja Ying Zhou i Bian Zhang sa 0-3.

Anđela Mužinić Vincetić je nastupila i u konkurenciji mješovitih parova s Tomislavom Špaljem u XD7. U skupini su bili prvi s dvije pobjede, u osmini finala su slavili protiv poljskog para, a zaustavili su ih Kinezi Juan Xue i Xingyuan Guo u četvrtfinalu sa 3-2.

Pavao Jozić i Borna Zohil nisu prošli skupinu u kategoriji MD18.

Ostale novosti Sve novosti