Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
20.01.2022. | paraskijanje

Lucija Smetiško osvojila je 10. mjesto u veleslalomu

Hrvatska paraskijašica Lucija Smetiško osvojila je 10. mjesto u veleslalomu stojećih na Svjetskom prvenstvu u paraskijanju u norveškom Lillehammeru.

Bilo je to prvo veliko natjecanje za 17-godišnju skijašicu s invaliditetom. Mlada Zagrepčanka je nakon prve vožnje bila deseta, a istu je poziciju zadržala i nakon drugog nastupa.
"Ovo je moje prvo veliko natjecanje i zadovoljna sam desetim mjestom u iznimno jakoj konkurenciji. U prvoj vožnji sam napravila jednu veću grešku, dok je drugi nastup bio bolji," kazala je Lucija koja od svoje jedanaeste godine aktivno sudjeluje u domaćim i međunarodnim natjecanjima u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom.
Zlato je osvojila Francuskinja Marie Bochet sa 0.60 sekundi prednosti ispred Ruskinje Varvare Vorončikine, dok je broncu osvojila Kanađanke Mollie Jepsen sa 0.79 sekunde zaostatka.
Za Francuskinju Bochet to je drugo zlato nakon što je bila najbolja u spustu, a ima i srebro iz superkombinacije, te broncu iz super-g. Ruskinja je također osvojila već četvrtu medalju nakon zlata u superveleslalomu i superkombinaciji, te srebra u spustu.
"Možemo biti zadovoljni, Lucija je odradila dvije solidne vožnje s obzirom da je koncem prošle sezone imala tešku ozljedu. Deseto mjesto je sasvim OK, Lucija ima 17 i pol godina i pred njom je još puno svjetskih prvenstava i velikih natjecanja," kazao je izbornik hrvatske paraskijaške alpske reprezentacije Luka Dobrinić.
Podsjetimo, u srijedu je u Lillehammeru nastupio i paraolimpijac Damir Mizdrak koji je također, osvojio 10. mjesto u veleslalomu u kategoriji slijepih i slabovidnih.
Oboje hrvatskih skijaških predstavnika u Lilehammeru očekuje i slalomski nastup. Mizdraka u petak, a Smetiško u subotu. (HPO)
Ostale novosti Sve novosti