Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
13.09.2019. | stolni tenis

ITTF Europsko prvenstvo u para stolnom tenisu: 7 predstavnika iz Hrvatske

Sutra put Švedskog Helsingborga putuje hrvatska parastolnoteniska reprezentacija gdje će se od 16. do 21. rujna održati ITTF Europsko prvenstvo u parastolnom tenisu na kojem će nastupiti preko 300 natjecatelja iz 40 zemalja. Hrvatske boje branit će u kategoriji 3 - Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić, kategoriji 4 - Jelena Šišić, kategoriji 8 - Dina Pervan Rabelo, kategoriji 10 - Mirjana Lučić, kategoriji 4 - Tomislav Špalj i u kategoriji 7 - Pavao Jozić.

Paraolimpijka Anđela Mužinić, uoći odlaska put Švedske nam je izjavila: "Za sada je iza mene jako uspješna sezona. Nastupila sam na 3 turnira koja sam osvojila. Ove godine imam samo jedan poraz, te se nadam da će tako do kraja godine ostati" naglasila je Anđela Mužiniž i dodala svoja očekivanja od nastupa u Helsingborgu: "Za Europsko prvenstvo sam spremna. Jednom mjesečno sam imala trening kamp s drugim reprezentacijama u inozemstvu i Zagrebu. intezivno sam radila na poboljšanju fokusa i kontroli inteziteta moje igre. Želja mi je osvojiti pojedinačno zlato kojeg nemam još u svojoj kolekciji, na putu će mi stajati Šveđanka Anna Carin , koja je prva na svjetskoj rang listi moje kategorije. No, pošto je iza mene sjajna sezona nadam se najboljemu, a za to ću dati sve od sebe nebi li u tome uspjela". Anđela će u ekipnoj konkurenciji nastupiti sa svojom dugogodišnjom sportskom partnericom Helenom Dretar Karić, a od nastupa u tom djelu natjecanja Mužinić govori: "Ekipno branimo zlato, a Helena u pojedinačnoj konkurenciji brani broncu sa zadnjeg europskog prvenstva. Vjerujem da tu također imamo realne izglede za odličje".

Kako Anđelu Mužinić za nepunih godinu dana očekuje nastup na 16. Paraolimpijskim igrama u Tokyu Anđela se osvrnula i na najveći skup parasportaša svijeta: "Što se tiče plasmana u Tokyo, trenutno sam 4.igračica svijeta moje kategorije, što time potvrđujem moj odlazak i nastup na Paraolimpijskim igrama, a kada dođete na takvo natjecanje sve su opcije za dobar plasman otvorene", zaključila je paraolimpijka Anđela Mužinić.

Izbornik hrvatske vrste Emil Gubica naglasio je: "Očekivanja na ovom prvenstvu su prije svega dobar nastup i pristup hrvatskih parastolnotenisačica i parastolnotenisača, a potom borbenost koji su se kvalitetno pripremili za ovo prvenstvo. U pojedinačnoj konkurenciji najviše očekujem od Anđele Mužinić koja je viceprvakinja Europe. Od ostalih svaki dobar rezultat i visoki plasman biti će plod kvalitetnog rada. U ekipnoj konkurenciji očekujem medalju u kategoriji 1-3 od Anđele Mužinić i Helene Dretar Karić koje su osvajačice između ostalih medalja i srebra iz Rija s 15. paraolimpijskih igara 2016. U ekipnom djelu natjecanja nastupiti će u kategoriji 8-10 Dina Pervan Rabelo i Mirjana Lučić od kojih se nadam dobrom plasmanu", zaključio je izbornik Emil Gubica.

Glasnogovornik:

Darko Matić, v.r.

Rezultati i prijenos
Ostale novosti Sve novosti