Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
16.07.2021. | paraolimpijske igre

Hrvatska s rekordnim brojem sportova na PI Tokyo 2020

Hrvatski paraolimpijski odbor zaključio je listu putnika za 16. ljetne paraolimpijske igre u Tokiju koje će se održati od 24. kolovoza do 5. rujna 2021

Hrvatske boje branit će 22 parasportašice i parasportaša u čak rekordnih osam sportova, od kojih po prvi put nastupamo u parataekwondu, paraboćanju i paratrijatlonu.

U paraatletici nastupaju Mikela Ristoski, Ivan Katanušić,Miljenko Vučić, Zoran Talić, Deni Černi, Velimir Šandor, Marijan Presečan, Matija Sloup, Ana Gradečak i Vladimir Gašpar.

U paraplivanju nastupaju Dino Sinovčić, Kristijan Vincetić, Tomi Brajša I najmlađa članica reprezentacije 17-to godišnja Paula Novina. U para stolnom tenisu prekaljene Anđela Mužinić I Helena Dretar Karić te Pavao Jozić.

U parastreljaštvu po četvrti put hrvatske boje predstavlja Damir BOŠNJAK.

U parajudu drugi put nastupa Lucija Brešković.

U parataekwondu Ivan Mikulić, u paraboćanju Davor Komar i u paratriatlonu Antonio Franko.

Na Olympic stadiumu hrvatski stijeg na ceremoniji otvaranja igara 24. kolovoza u 20.00 sati, po lokalnom vremenu, nosit će Puljanka Mikela Ristoski osvajačica zlata u skoku u dalj u Rio de Janeru te bronce u Londonu.

U tijeku su završne pripreme naših paraolimpijaca za nastup na 16. paraolimpijskim igrama. Uoći zaključenja konačne liste Predsjednik HPO-a Ratko Kovačić izjavio je: "Od osamostaljenja hrvatski parasportaši nastupili su na sedam ljetnih paraolimpijskih igara osvojivši 20 medalja. Naši sportski junaci redovito dostižu vrhunske sportske rezultate" naglašava Kovačić te dodaje "Upravo su oni svojim sportskim dosezima i rezultatima pokazali što znači dati sve od sebe Na tome im svima od srca iskreno i veliko hvala! Jako sam ponosan na naše sportaše jer po prvi put nastupit čemo u čak osam sportova od kojih u čak tri sporta po prvi put nastupamo. To je doista hvale vrijedan rezultat i prije početka ovih pomalo čudnih igara naši sportaši su pokazali da za njih nema granica. Sve je to ostvareno u pandemiskim uvjetima kada mnogi od sportaša nisu imali kontinuitet priprema uuz činjenicu da su u protekloj godini gotovo zamrla međunarodna natjecanja tada svaki daljni komentar je izlišan. Očekujem da ćemo u Tokiju, uz izuzetno stroge epidemiološke mjere nastaviti uspješan niz osvajanja medalja. Za kraj mogu samo poželjeti da dosegnemo rezultat iz Rio de Janera kada smo osvojili pet medalja", izjavio je predsjednik Ratko Kovačić.

Prve na borilišta izlaze parastolnotenisačice Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić u pojedinačnoj konkurenciji 25. kolovoza u 9:00 sati po lokalnom vremenu u dvorani Tokyo Metropolitan gymnasium.

Svečani ispračaj prvog djela reprezentacije održat će se 20. kolovoza u Hotelu "Antunović", a put Tokija iz Međunarodne zračne luke "Franjo Tuđman" paraolimpijci lete 21. kolovoza.

Glasnogovornik:

Darko Matić, v.r.

Ostale novosti Sve novosti