Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
24.11.2021. | boćanje cp

EP u Boćanju za 2021: 7 sportaša/ica na EP 2021 u Sevili

U španjolskoj Sevilli, Španjolska, od 22. studenog do 1. prosinca 2021. održat će se Europsko prvenstvo u boćanju osoba s invaliditetom, na kojem će nastupiti 2 naše igračice i petorica igrača.

Kao i na prošla dva Eura, tamo će nas predstavljati troje igrača u BC4 kategoriji, a ovaj put pridružit će im se po dvoje igrača iz BC1 i BC2 kategorije.

Ono što razlikuje ovo prvenstvo od svih dosadašnjih je to što je ovo prvo na kojem će u pojedinačnoj konkurenciji igrati odvojeno igračice i igrači, dok će timovi i parovi moći biti isključivo mješoviti i bez rezervnih igrač(ic)a.

U BC1 kategoriji nastupa po 12 igračica i igrača, a među njima su i naši Dora Bašić i Martin Frković. Dora je trenutno 12. na svjetskoj rang-listi među igračicama, a Martin 18. među igračima. Na ždrijebu, koji će biti održan u srijedu, 24.11., oboje će biti u drugoj jakosnoj skupini.

U BC2 kategoriji, među 23 prijavljena igrača, nastupaju i dvojica naših - Marko Turković i Luka Wagner. Marko je trenutno 36., a Luka 43. na svjetskoj rang-listi, a na ovom prvenstvu obojica su također smješteni u drugu jakosnu skupinu.

U BC4 kategoriji među 21 igračem i 12 igračica troje je naših - Davor Komar, Damir Juren i Anamaria Arambašić. Davor je trenutno 12. igrač svijeta i na ovom prvenstvu je u prvoj jakosnoj skupini te je sigurno jedan od glavnih favorita za medalje. Damir je trenutno 53. na svjetskoj rang-listi i u Sevilli je svrstan u 3. jakosnu skupinu, dok je Anamariji, najnovijoj članici naše reprezentacije, ovo prvi nastup na jednom službenom međunarodnom turniru pa još nema ranga.

Osim Damira Jurena, kojem će ovo biti četvrti uzastopni nastup na Europskom prvenstvu, i Davora Komara, kojemu će ovo biti treći Euro u nizu, svi ostali naši igrači i igračice po prvi put nastupaju na natjecanju ovako visoke razine.

Uz igrače u Sevillu putuju i njihove osobni i sportski asistenti i asistentice Marina Bašić, Marko Frković, Damir Turković, Mario Gregurić, Beti Macan, Zvjezdana Grganja, Danijela Galić i Katarina Međaković, izbornik Tomislav Bunjevac i voditeljica delegacije Nikolina Trninić.

Pojedinačni dio natjecanja održava se od 25. do 28. 11., a timovi i parovi natječu se 29. i 30 studenog 2021.

Više o samom prvenstvu potražite na https://sevillaeuropeanboccia2021.com/en/

Ostale novosti Sve novosti