Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
08.09.2021. | paraolimpijske igre

Doček i konferencija za medije 06.09.2021.

U ponedjeljak, 06.09.2021. u zagrebačkoj zračnoj luci dr. Franje Tuđmana organiziran je doček za još šestoricu hrvatskih paraolimpijaca koji su se vratili iz Tokija- paraatletičare Denija Černija, Vladimira Gašpara, Zorana Talića, paraplivača Dinu Sinovčića te taekwondoista Ivana Mikulića.

Dočeku je prisustvovao nešto veći broj ljudi- simpatizera paraolimpijskog sporta, tako da se na aerodromu okupilo više desetaka ljudi, obitelji, prijatelja i navijača naših paraolimpijaca. Nakon prigodnog dočeka, uz tamburaše te mnoštvo transparenata i poruka podrške za naše sportaše, među kojima su bila čak tri osvajača medalje- brončani Deni Černi i Dino Sinovčić te srebrni Ivan Mikulić, održana je konferencija za predstavnike medija u VIP sali zračne luke.

Konferencija je kao i prethodnih večeri započela govorom predsjednika Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Ratka Kovačića koji je prigodno pozdravio paraolimpijce i sve prisutne:

,,Dobro nam došli natrag dragi naši paraolimpijci. Prije nego počnem, pozdravio bih naše cijenjene goste; izaslanika gradonačelnika grada Zagreba, gospodina Luku Korlaeta, ravnatelja uprave za sport u Ministarstvu turizma i sporta, gospodina Krešimira Šamija, predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba, gospodina Joška Klisovića, izaslanika predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Željka Jovanovića i izaslanicu predsjednika sabora, gospođu Ljubicu Lukačić.

Čestitam vam dragi paraolimpijci na ostvarenim rezultatima i kao što sam vam već rekao na odlasku da je najvažnije da odete zdravi i vratite se zdravi. U tome smo i uspjeli, a usput ste nam donijeli i nekoliko vrijednih medalja u Hrvatsku. Krenuo bih redom, počevši od našeg brončanog Denija Černija. Tebi je Deni ovo bila prva paraolimpijada i mislim da će se tvoji sumještani složiti samnom ako kažem da si ti ponos Grubišnog polja i cijele Bjelovarsko-Bilogorske županije. Čestitam ti od srca na odličnom rezultatu.
Ovo su prve Paraolimpijske igre bile i za našeg bacača koplja Vladimira Gašpara kojem također moram čestitati unatoč izostanku medalje. Ti si Vladimire oborio svoj osobni rekord dokazavši sebi, ali i drugima da si spreman pomicati vlastite granice i da oni najbolji rezultati od tebe tek dolaze.
Na odličnom nastupu čestitam i Zoranu Taliću, našem skakaču u dalj. Tebi je Zorane medalja možda izmakla ovaj put, ali mi svi ovdje dobro znamo koliko ti možeš i dobro se sjećamo tvoje dvije medalje s prošlih Paraolimpijskih igara. Ipak je sport spoj puno faktora kako bi se u nekom trenutku postigli najbolji rezultati. Pariz je već za tri godine i vjerujemo kako ćeš tamo zasjati u punom sjaju.
A sada je vrijeme da uputim svoje čestitke i našem paraplivaču Dini Sinovčiću koji je ostvario svoj san i osvojio medalju na Paraolimpijskim igrama. Nakon prvih manje uspješnih natjecanja gdje nije došlo do finala, pokazao si nam svima što znači dignuti glavu kada je najteže i izboriti ono po što si došao.
I za kraj sam ostavio našeg Ivana Mikulića koji je svojim nastupom ispisao povijest paraolimpijskog sporta u Hrvatskoj. Biti prvi predstavnik u sportu koji je tek od ove godine uvršten u program paraolimpijskih igara, izboriti finale te osvojiti srebrnu medalju, stvarno je velika stvar i neizmjerno smo ponosni na ovaj veličanstven uspjeh.”

Osim sportaša, medija i predstavnika HPO-a, konferenciji su nazočili izaslanik gradonačelnika grada Zagreba, gospodin Luka Korlaet, ravnatelj uprave za sport u Ministarstvu turizma i sporta, gospodin Krešimir Šamija, izaslanik predsjednika Republike Hrvatske, gospodin Željko Jovanović, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, gospodin Joško Klisović i izaslanica predsjednika sabora, gospođa Ljubica Lukačić.

Svi oni su također održali prigodne govore te uputili iskrene čestitke našim paraolimpijcima na ostvarenim sjajnim rezultatima.

Kao i proteklih večeri, nakon službenog dijela konferencije, u salu je donesena i prigodna torta kao posebno iznenađenje za naše paraolimpijce.

Ostale novosti Sve novosti