Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
04.11.2019. | plivanje

Dino Sinovčić prvi evidentni paraolimpijac za Tokio 2020

Prvi evidentni hrvatski paraolimpijac odlukom Hrvatskog paraolimpijskog odbora postao je Dino Sinovčić, član PK Cipal iz Splita koji je 12. rujna u Londonu na WPS Svjetskom paraplivačkom prvenstvu u disciplini 100 metara leđno - kategorija S6 osvojio zlatnu medalju.

O uspjehu plasmana na svoje druge Paraolimpijske igre Dino Sinovčić govori "Kao prvi sportaš koji je osigurao nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, izuzetna mi je čast ali i u drugu ruku odgovornost da se prikažem u najboljem svijetlu te da budem maksimalno spreman kada to bude najpotrebnije" naglašava Sinovčić

i dodaje da je svjestan što ga očekuje u Japanu: "Nakon igara u Rio de Janeiru 2016. godine već otprilike znam što me očekuje dogodine u Zemlji izlazećeg sunca. Sve ću učiniti da se kvalitetno pripremim u svakom segmentu mog nastupa. Do tada ostaje da se u potpunosti posvetim plivanju i predano realiziram program mog trenera Slobodana Glavčića s konačnim ciljem osvajanja paraolimpijskog odličja" - zaključio je paraolimpijac Dino Sinovčić.

O svom radu s Dinom Sinovčićem trener Slobodan Glavčić ističe: "Rad s Dinom sam počeo daleke 2006. godine. kada je Dino imao 14 godina. Tada je bio željan učenja i to sam iskoristio da pravilno i do savršenstva ovlada leđnom tehnikom plivanja. Njegov invaliditet, arterogripoza i česte povrede nisu mu omogućavale plivanje prsnog i leptirovog stila. Stoga, nismo forsirali plivanje slobodnog stila."

O Dininom pristupu paraplivanju Glavčić naglašava: "Dino je veliki profesionalac. Niti jedan dogovor, niti jedan trening , niti jednu akciju nije loše odradio. Naime u našem putu nismo bili orijentirani isključivo na plivanje. U četvrtak je dao zadnji ispit na stručnom studiju Kineziološkog fakulteta u Splitu, smjer plivanje, tako da je realnost i diploma do kraja godine".

Sinovčićev trener Slobodan Glavčić progovorio je i o planovima za Tokio: "Iza Svjetskog paraplivačkog prvenstva u Londonu gdje je našem paraplivanju donio jedno sigurno mjesto u Tokiju a od 19. rujna odlukom Izvršnog odbora HPO-a to mjesto njemu i pripada postavši prvi Hrvatski parasportaš s vizom za Tokio. Imali smo mali odmor do početka priprema za PI koje počinju 04. studenog odlaskom u Sarajevo u trajanju od tjedan dana te odmah potom nastavljamo put Dubrovnika. Ključni dio priprema je odlazak 1. prosinca u Zagreb u studio Body & Mind u trajanju od 3 tjedna na treninge prevencija od ozljeda kako bi sljedeće godine Dino Sinovčić mogao u potpunosti ispuniti trenažni plan i program bez straha od ozljeda. Sljedeću sezonu otvara nastupom na Cro openu u Splitu 25. i 26. siječnja 2020. Nakon nadmetanja na poljudskom bazenu ide maksimalan rad s ciljem osvajanja zlata na Europskom prvenstvu polovinom svibnja u Portugalu 2020. Do tada ćemo nastupiti na natjecanjima Svjetske serije u Lignanu i Berlinu. Potom se okrećemo finišu priprema za Paraolimpijske igre. Nadam se da ćemo se 4. rujna 2020., kada je na PI u Tokiju utrka na 100m leđno, veseliti Dininoj medalji", zaključio je Slobodan Glavčić

Ostale novosti Sve novosti