Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
07.03.2022. | paraolimpijske igre

Buno Bošnjak deveti u kvalifikacijama Crossa

PEKING - Hrvatski snowboarder Bruno Bošnjak (38) osvojio je deveto mjesto u kvalifikacijama discipline Cross na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pekingu i u ponedjeljak će nastupiti u četvrtfinalu.

U kvalifikacijama kategorije LL1 sudjelovalo je 15 snowboardera i svi su izborili plasman u četvrtfinale gdje je bilo mjesta za 16 najboljih, no u prvom krugu natjecanja je bilo važno izboriti što bolju poziciju uoči sutrašnjeg nastupa.
Snowboarderi su imali po dvije vožnja, a gledao se najbolji rezultat.
Bošnjak, koji je rođen u Zagrebu, a no već skoro 30 godina živi u Linzu, je u prvom nastupu napravio grešku i nastup završio s vremenom 1:12:73. U drugoj vožnji je bio tri sekunde brži, no zadržao je devetu poziciju.
Najbrži je bio Kanađanin Tyler Turner (1:04.24), drugo mjesto je zauzeo Kinez Zhongwei Wu (1:05:03), dok je Amerikanac Mike Schultz bio treći (1:05.73).
"Prvu vožnju sam dobro startao, ali sam napravio grešku i skoro ispao sa staze, jedva se spasio. Druga vožnja je bila puno bolja, u skokovima sam dalje letio, bio sam puno brži, ali sam ostao na devetoj poziciji," kazao je Bošnjak koji je prije četiri godine u Pjongčangu osvojio broncu u disciplini banked slalom. Bila je to prva medalja za Hrvatsku u povijesti na zimskim POI.
"Sutra je novi dan, karte se ponovo miješaju. Ovaj rezultat je solidna baza i vidjet ćemo što će biti sutra," dodao je Bošnjag koji će u četvrtfinalu nastupiti u skupini s pobjednikom kvalifikacija Kanađaninom Turnerom, te Nizozemcem Chrisom Vosom koji je bio osmi.
Natjecanje je održano u Zhangjiakou Genting Snow Parku uz ogranični broj gledatelja.
"Staza je dobra, lijepo su je napravili, ima dosta skokova, raznolika je, ali je i široka i sigurna je. Tako da se može ići bez straha. Baš je dobro da ima gledatelja, atmosfera je bila super," poručio je.
Na Bošnjakov nastup osvrnuo se i njegov trener Stipe Tomljanović.
"Zadovoljan sam njegovim nastupom, imao je grešku u prvoj vožnji što je popravio u drugom nastupu. Konkurencija je iznimno jaka, pojavili su se i Kinezi koje nismo vidjeli dvije godine. Vidjet ćemo kako će biti u četvrtfinalu," kazao je dodavši: "Vremenski uvjeti su dosta promijenivi, vrlo brzo se mijenja temperatura. Ogromna je razlika između prve i druge vožnje. Prva je bila vrlo brza, u druga je usporavala, znači idu promjene voskova. Dajemo sve od sebe kako bi napravili što bolji rezultat."
Ostale novosti Sve novosti