HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
IPC SP u atletici London 2017: Zlato za Mikelu Ristoski u skoku u dalj

17. srpnja 2017.

IPC SP u atletici London 2017: Zlato za Mikelu Ristoski u skoku u dalj

Nakon što je na posljednjim paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojila zlato u skoku u dalj, hrvatska atletičarka Mikela Ristoski se uspela i na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja i na svjetskom prvenstvu za osobe s invaliditetom koje se održava u Londonu.

Ristoski je osvojila zlato skokom od 5,66 metara što je najbolji ovogodišnji rezultat u svijetu.

Najbolji skok ostvarila sam u prvoj seriji. Pomalo mi je žao što u ostalim skokovima nisam bila bolja. Bilo je tu vjetra, a i imala sam i dva prijestupa. No, kad zaokružim nastup u Rio de Janeiru i ovaj mislim da mi je posljednjih godinu dana bilo doista uspješno," kazala je 27-godišnja Puležanka kojoj je ovo drugo zlato u dalju na svjetskim prvenstvima. Prvo je osvojila 2011. u novozelanskom Christchurchu.

"Sada ću se malo odmoriti, a u rujnu već započinjem pripreme za slijedeću sezonu," dodala je Ristoski.

Srebro je otišlo Portugalki Gomes Erici sa skokom od 5,48 metara, dok je brončana još jedna Portugalka Filipe Ana sa 5,26 metara.

Marija Vidaček, u bacanju koplja, kategorija F12 (slabovdini), osvojila je 5. mjesto s hicem od 29.25m, što je njezin najbolji rezultat ove sezone.

Albin Vidović (F36) u bacanju kugle s osobnim rezultatom od 12.65m osvojio je 5. mjesto.

Mikela je osvojila treću medalju za Hrvatsku na SP u Londonu nakon jučerašnjeg srebra Zorana Talića u skoku u dalj i bronce Ivana Katanušića u bacanju diska. (Hina)

Rezultati:

Vidaček: https://www.paralympic.org/london-2017/schedule/info-live-results/lo2017/eng/at/engat_athletics-results-women-s-javelin-throw-f13-1-01.htm

Ristoski: https://www.paralympic.org/london-2017/schedule/info-live-results/lo2017/eng/at/engat_athletics-results-women-s-long-jump-t20-1-01.htm

Video Hrt Sport:

http://sport.hrt.hr/396990/mikela-ristoski-svjetska-prvakinja-u-skoku-u-dalj

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac