SELECT id FROM novosti WHERE active = '1' ORDER BY glavna DESC, datum DESC, id DESC IOK Zagreb u lovu na europski naslov - Novosti .: HPO
Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
25.04.2024. | paraodbojka - sjedeća odbojka

IOK Zagreb u lovu na europski naslov

POREČ - Od 26. do 28. travnja u Poreču će se održati završni turnir Kupa prvaka u sjedećoj odbojci, najprestižnijeg klupskog natjecanja u ovom sportu.

Bit će to treće izdanje "PVE Champions Cupa" u ovom formatu, nakon što su prva dva održana u talijanskoj Noli (2022) i njemačkom Dresdenu (2023), a na oba turnira slavili su aktualni prvaci Bosne i Hercegovine OKI Fantomi Sarajevo.

U Poreču će nastupiti šest momčadi iz pet zemalja, među kojima i hrvatski prvak IOK Zagreb.

Glavni favorit i ovoga puta je momčad OKI Fantomi, koji su vlasnici šest europskih titula. Među kandidatima za naslov su i domaćini IOK Zagreb, 14. puta prvaci Hrvatske. Zagrepčani su se natjecali u oba prethodna izdanja, osvojivši peto i četvrto mjesto.

Po treći put u Kupu prvaka vidjet ćemo i talijansku ekipu Nola Citta dei Gigli. Tri preostale momčadi debitirati će u europskom elitnom natjecanju, nastupit će i aktualni poljski prvaci WZSN Start Wroclaw, srpski prvak iz 2023. OSUI Laktaši, te KSO SPID Sarajevo.

"Ispred nas je nastup na turniru koji je najviši rang natjecanja za klubove na europskoj razini. Nastupa šest klubova iz pet zemalja. Očekuje nas zanimljiv turnir i borba za naslov prvaka Europe. Nadamo se da ćemo uspjeti osvojiti medalju, ali i ispuniti sva organizacijska očekivanja naših gostiju," kazao je direktor IOK Zagreba, ujedno i jedan od najboljih hrvatskih igrača sjedeće odbojke Ivan Ćosić.

"IOK Zagreb je jedini hrvatski klub koji osvojio medalju na tako velikim natjecanjima, prije desetak i više godina osvojili smo broncu u Euroligi, pa se nadamo da ćemo osvojiti novo odličje," dodao je.

U tri dana natjecanja na turniru će se održati ukupno 15 utakmica, a sve će se igrati u porečkom hotelu Valamar Diamant. Prva dva dana narasporedu su susreti u skupini, dok će se u nedjelju razigravati za 5. mjesto, te susret za broncu i finale.

Svi mečevi će se prenositi uživo na ParaVolley YouTube kanalu. Također, mogu se pratiti i na društvenim mrežama ParaVolley Europe - Facebook, Instagram i X.

"Poreč je krasan grad, Istra je prekrasna regija i vjerujem kako ćemo dostojno predstaviti Hrvatsku i hrvatski turizam i hrvatski sport," kazao je Ćosić zahvalivši se volonterima Odbojkaškog kluba Poreč koji će pomagati u organizaciji.

IOK Zagreb predvodi trener Vladimir Jolić, a igrat će Nenad Ilibašić, Ivan Ćosić, Edvin Zdionica, Hrvoje Horvat, Slaven Horvat, Damir Kasap, Anto Krišto, Ante Mihaljević, Darko Barić, Boris Dimitrić, Marko Rebrović, te Željko Šarić.

Ostale novosti Sve novosti