SELECT id FROM novosti WHERE active = '1' ORDER BY glavna DESC, datum DESC, id DESC Split Open u tenisu u kolicima 2024 - Novosti .: HPO
Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
16.04.2024. | općenito

Split Open u tenisu u kolicima 2024

SPLIT - Talijan Luca Arca u pojedinačnoj konkurenciji, te Austrijanci Martin Legner i Josef Riegler pobjednici su "Split Opena", turnir tenisača u kolicima, koji je dio serije Croatian Tennis Pro Tournaments i kalendara Wheelchair Tennis Toura Međunarodnog teniskog saveza.

Na splitskim Firulama nastupilo je 16 tenisača u kolicima iz Velike Britanije, Kanade, Austrije, Italije, Španjolske, Poljske te najbolji hrvatski tenisači.

U pojedinačnoj konkurenciji naslov je osvojio prvi nositelj Talijan Luca Arca koji je u finalu pobijedio Španjolca Enriquea Siscara Meseguera sa 7-5, 3-6, 6-3.

U singlu su nastupila četvorica hrvatskih tenisača, Ante Kolunđija je u četvrtfinalu izgubio od pobjednika, dok su Anto Joskić, Sven Maretić i Antonijo Arambašić ispali u prvom kolu.

U konkurenciji parova slavili su Austrijanci Martin Legner i Josef Riegler koji su u finalnom meču bili su sa 6-4, 6-1 od hrvatskog dvojca Anto Joskić, Ante Kolunđija.

"Prvim zajedničkim izdanjem ATP Challengera "Split Open" i turnira za tenisače u kolicima u isto vrijeme, Hrvatski teniski savez je napravio veliki iskorak za parasport jer tako olakšava i samo održavanje događaja, organizaciju te rast ovog sporta u Hrvatskoj. Svi skupa kući nose najljepše moguće uspomene sa događaja, koji je prema riječima igrača jedan od najdražih do sada, " kazao je jedan od organizatora i sudionik turnira Sven Marenić.

"Tenis klub osoba s invaliditetom Split 2020" je prije četiri godine kada je osnovan upisao naš grad na tenis mapu svijeta, te počeo aktivno raditi na ekspanziji sporta u našem gradu. S obzirom na to da sam suorganizator i pokretač svega ovoga, mogu potvrditi kako je ovo najbolja godina do sada," dodao je.

foto:HTS, Luka Mladinić

Ostale novosti Sve novosti