HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
WPSA Europsko prvenstvo u streljaštvu 2018: Bošnjak osvojio brončanu medalju

06. prosinca 2018.

WPSA Europsko prvenstvo u streljaštvu 2018: Bošnjak osvojio brončanu medalju

Na WPSA Europskom prvenstvu u streljaštvu za osobe s invaliditetom 2018 koje danas završava u Beogradu, jučer je Bjelovarčanin Damir Bošnjak osvojio brončanu medalju u P1 disciplini 10 m zračni pištolj s pogođenih 209.7 krugova. Odličnim nastupom u kvalifikacijskom meču Damir je među konkurencijom od 27 strijelaca izborio visoko 5. mjesto s rezultatom od 561 krug.

U finalu podigao je kvalitetu gađanja na još višu razinu, što ga je u konačnici uz veliko iskustvo nastupanja na velikim natjecanjima dovelo do postolja i europske bronce.Novi europski prvak je Ukrainac Oleksii Denysiuk s rezultatom 231.8 krugova, dok je srebro pripalo Čehu Tomasu Peseku s pogođenih 231.7 kruga.

„Nakon solidno odrađenog osnovnog meča ušao sam u finale, da bih potom osvojio broncu.Kvaliteta suparnika u finalnom meču bila je skoro kao i na svjetskom prvenstvu, jedino su nedostajali naravno Korejanci. Prošle godine na Svjetskom kupu u Osijeku sam osvojio srebro, a ova bronca mi je prva nakon što sam 2007. u njemačkom Suhlu osvojio srebro, doduše u malokalibarskom pištolju„, izjavio je Damir Bošnjak i još dodavši „O kvaliteti mog rezultata dovoljno govori da je europski naslov osvojio aktualni svjetski prvak Oleksii Denysiuk, dok je srebro pripalo još jednom svjetskom prvaku, Tomasu Peseku , doduše u drugoj disciplini. Za ovo natjecanje pripremao sam se intezivno poslijednja tri mjeseca i doista me veseli da sam osvojio europsku medalju brončanog sjaja.“, zaključio je Bošnjak.

49-to godišnji Bjelovarčanin član je SKOI Bjelovar, a nastupa u kategoriji zračnih i malokalibarskih pištolja strijelaca s amputacijama potkoljenice. Damir Bošnjak streljaštvom se bavi više od 20 godina.

Trener je i međunarodni sudac po ISSF i IPC kategoriji. Bošnjak je bio trener hrvatskih olimpijaca Petra Gorše i Bojane Đurković.

Damir Bošnjak nastupio je na Paraolimpijskim igrama u Ateni, Pekingu i Rio de Janeru gdje je osvojio sedmo mjesto.

Hrvatske boje branili su u "Belexpocentar” streljani Sanja Soldo, Damir Bošnjak, Ivica Bratanović i Rudolf Petrović.

Glasnogovornik:

Darko Matić, v.r.

Fotografije: HSSOINV, Fb stranice

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac