HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
Otvoreno prvenstvo Kine u stolnom tenisu: Medalje za Mužinić i Dretar Karić

03. rujna 2018.

Otvoreno prvenstvo Kine u stolnom tenisu: Medalje za Mužinić i Dretar Karić

Ponajbolja hrvatske stolnotenisačice s invaliditetom Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić na Otvorenom parastolnoteniskom prvenstvu Kine u Pekingu osvojile su brončane medalje.

U polufinalu kategorije 3 Mužinić je izgubila od Kineskinje Xue Juan 1:3 dok je Dretar Karić također izgubila od domaće igračice Li b2:3.

Naravno da nije sramota izgubiti od ponajbolje Kineskinje i osvajačice zlatne medalje s Paraolimpijskih igara u Riju. Osvojila sam broncu te sam samim time zadovoljna. Kako sam već ranije najavila da je ovo za mene kontrolno natjecanje za Svjetsko prvenstvo u Celju u listopadu, moja igra bila je na 90 posto mojih mogućnosti te vjerujem da imam dovoljno prostora za daljnji napredak, izjavila je Anđela Mužinić.

Treća naša predstavnica Mirjana Lučić nije prošla grupu u kategoriji 10.

U finalu ekipnog djela natjecanja kategorije 3. kolica hrvatska ekipa u sastavu Mužinić i Dretar Karić osvojila je srebro, porazom u finalu 1-2 od Kineskinja i dvije najbolje igračica svijeta kategorije 3. Xue Juan i Li Qian.

Anđela i Helena u Pekingu su pobijedile drugu ekipu Kine, koje su na svjetskoj rang listi među prve četiri igračice kategorije 3. Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić, osim srebra u ekipnoj konkurenciji, iz Pekinga se vraćaju s dvije bronce u pojedinačnoj konkurenciji, pa se možemo nadati dobrim vijestima sa Svjetskog prvenstva u Celju listopada ove godine.

Ekipni dio natjecanja igrale smo fenomenalno, a u finalu smo imale realne šanse da po prvi put dobijemo najbolje Kineskinje. Izgubili smo dobiveni meč, jer smo pri rezultatu 1:1 i našem vodstvu u trećem meču i petom setu pri našem vodstvu od 8-5 sve prosule što smo mukotrpno gradile. Grupu smo prošli s maksimalnim pobjedama protiv ekipa Kine II, Japana, Australije i Tajlanda, izjavila je Anđela Mužinić.

Od 27. kolovoza do 3. rujna na Otvorenom međunarodnom prvenstvu Kine nadmetalo se preko 300 stolnotenisačica i stolnotenisača.

Izvor: HPO

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac