HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
Hrvatska jedna od najvećih delegacija na IWAS Svjetskim igrama mladih

02. srpnja 2018.

Hrvatska jedna od najvećih delegacija na IWAS Svjetskim igrama mladih

Ovog ponedjeljka u Athloneu u Irskoj, započele su IWAS Svjetske igre mladih koje bi mogle biti početak ostvarenja paraolimpijskog sna mnogih mladih sportaša s invaliditetom. Od 2. do 5. srpnja, čak 165 sportaša iz 16 zemalja svijeta natjecat će se u atletici, stolnom tenisu i plivanju, a Hrvatska je ove godine jedna od najbrojnijih delegacija s ukupno 35 sportaša.

Mladi sportaši natjecat će se u tri različite kategorije – mlađi od 23 godina, mlađi od 20 godina i mlađi od 18 godina. Ove godine Svjetske igre mladih održat će se na dvije lokacije - stolni tenis i atletika na Tehnološkom institutu Athlone između 3. i 5. srpnja, a plivanje u Regionalnom sportskom centru od 3. do 4. srpnja.

Od prvih Igara mladih koje su se održale u Velikoj Britaniji 2005. godine, mjestu rođenja paraolimpijskog pokreta, stotine mladih sportaša započeli su svoju internacionalnu karijeru upravo na tim natjecanjima. Kako bi mladi sportaši pokazali najbolji od sebe, organizacija IWAS Svjetskih igara mladih jedan je od ključnih dijelova IWAS programa već više od jednog desetljeća.

Rezultati i raspored natjecanja 13-og izdanja IWAS Svjetskih igra mladih redovno će se objavljivati na IWAS službenoj web stranici - http://bit.ly/IWASIgreMladih

Izvor: IPC

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac