HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
Godina zlata vrijedna: što kažu naši zlatni?

30. studenog 2018.

Godina zlata vrijedna: što kažu naši zlatni?

Sjajni uspjesi zlatnoga sjaja hrvatskih paraolimpijaca osvijetlili su 2018. godinu. Njihov trud, rad i motivacija nepresušni su izvor inspiracije. Ove godine Hrvatska je bogatija za čak 4 zlatna odličja s Europskog prvenstva u atletici i plivanju te Paraolimpijskih igara u PyeongChangu.

Najveće natjecanje u kalendaru sportaša svakako su Paraolimpijske igre, a ove godine održale su se Zimske igre u PyeongChangu na kojima je Dino Sokolović osvojio svoju prvu medalju na Igrama, a ujedno i prvo hrvatsko zlata sa Zimskih igara.

Bilo je sjajno svakako, ali sada mi je najvažnije okrenuti se svojoj ženici i kćerkici. Moja se obitelj dosta žrtvovala radi natjecanja na kojima sam sudjelovao. Mislim da je sada vrijeme da se i njima odužim i pružim podršku svojoj ženi i budem prisutan otac svojoj kćeri. Orijentirat ću se na samo jednu disciplinu, a to je slalom. Do sada sam trenirao za njih 5, ali to je postalo previše. Ipak se nadam da ću se uspjeti plasirati i na sljedeće Zimske igre, ali o tome više kada se moja obitelj i ja organiziramo i dogovorimo, izjavio je Dino Sokolović.

Plivanje je ove godine donijelo Hrvatskoj još jedno zlato, a najznačajnije je bilo ono od Dina Sinovčića kojeg je osvojio na 100 metara leđno na IPC Europskom paraplivačkom prvenstvu u Dublinu.

Ovo je nevjerojatna nagrada za cijeli život. Zaista fenomenalan dokaz da je sve moguće. Kada sam stigao u Dublin, očekivao sam medalju, ali nisam znao kojeg sjaja će biti. Ispalo je da me je čekalo zlato i ne mogu biti sretniji radi toga. Sada je vrijeme Božića, obitelji i najvažnije, punjenja baterija za dalje. Naravno da se spremam za nadolazeća natjecanja, ali sada je vrijeme okupljanja i smijeha i želim u potpunosti uživati u tome, izjavio je Dino Sinovčić.

Hrvatski atletičari s invaliditetom ove su godine donijeli brojne medalje, a Matija Sloup i Zoran Talić osvojili su zlato na Europskom prvenstvu u Berlinu.

Osjećaj je bio izvanredan. Neopisiv. Apsolutno ostvarenje snova i rezultat četverogodišnjeg truda i rada. Jednostavno se ne može opisati taj trenutak kada primiš zlato i postaneš najbolji u Europi. Nakon tih silnih uzbuđenja, dao sam si vremena za odmor, a prije mjesec dana ponovno sam počeo aktivno trenirati vođen motivacijom zlata iz Berlina koje će me voditi sve do Svjetskog prvenstva u Dubaiju sljedeće godine, izjavio je Matija Sloup.

Bio sa zaista sretan i zadovoljan kada sam osvojio medalju u Berlinu. Trener, cijela ekipa i ja smo slavili, a naravno i moje cura me odmah nazvala. Najvažnije je za shvatiti da je svaka medalja važna, nevezano kojeg je sjaja. Naravno da je sada vrijeme blagdana i uz svoju obitelj sam, ali isto tako počelo je vrijeme žestokog treniranja za drugo takmičenje i to je ono na što sam se ja usmjerio, zaključio je Zoran Talić.

Naša četiri osvajača zlatnih medalja pokazali su hrabrost, odlučnost i inspiraciju na svakom natjecanju. Nadamo se da će sljedeće godine broj medalja biti veći, ali i da ćemo slaviti svaki uspjeh hrvatskih sportaša s invaliditetom koji iz dana u dan dokazuju kako prave paraolimpijske vrijednosti vode do sjajnih postignuća i velikih trenutaka u životu koje ćemo zauvijek pamtiti.

Izvor: HPO

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac